Nejlepší je poslat dva obrázky do mailu, město kde trezor je
a nějakou rámcovou představu, co chcete.

Napište, zavolejte, přijeďte

dopis o trezor

Někteří lidé zavolají a vyptají se na renovaci po telefonu a teprve potom pošlou obrázek. Někdo rovnou do mailu pošle fotografii trezoru. No a jsou lidé, kteří trezor rovnou přivezou, když už ho měli naložený. I když je lepší předem vědět nějaký cenový nástřel, předejít nemilému překvapení. Takhle se nám to stává a nemáme s tím větší problém.

Cena renovace trezoru

kalkuklačka trezor

Cena renovací bývá podobná, protože jsou renovované trezory podobné a často se dělá stejná práce. Cena se liší podle velikosti, podle chybějících částí a podle náročnosti klienta. Někdy se vyrábí doplňky ze dřeva, musí se doplnit mosazné ozdoby. Uvědomte si, že často jsou na trezoru také whitworthovi závity dnes používané v Anglii a Austrálii. Nejdražší věci ale jsou, když je trezor napadený vlhkostí a když mu drhnou dveře ve spodní části:

Zasažení vlhkostí

Historické trezory vyráběné v letech asi 1890 - 1930 bývají dvouplášťové vyplněné popelem. Ten nemá rád vlhkost a už vůbec zasažení vodou. Trezory reznou zevnitř ven a je to velký problém. Je s tím více práce a tedy je to i nákladnější.

Svěšené dveře

U trezorů, které jsou často používané se mohou opotřebovat panty. Potom dveře nemají dost místa ve spodní části a začnou odírat lak. Pozná se to také, že při otevírání je potřeba více síly. Oprava je možná, ale prodraží.

Doručení trezoru

Po tom co se rozhodnete nechat si renovovat trezor ho k nám musíte nějak doručit. Jestli na to máte vlastní síly nebo to pro Vás uděláme celé. Můžete ho dostat jen na paletu a využít službu. Můžete ho dostat jen na auto nebo valník a u nás už ho složíme.

doprava trezoru

Vlastní doručení trezoru

S tím máte nejvíce práce. Musíte dostat trezor do auta nebo na valník. Je to zase cenově nejvýhodnější možnost. U nás se postaráme o vyndání z auta. Máme vysokozvižný vozík a další techniku. Lepší je si domluvit termín předem a v běžnou pracovní dobu.

doprava trezoru na paletě

Paletová služba

Trezor před renovací je možné poslat na paletě. Je s tím trochu práce ho na paletu dostat. Potom trochu zabalit, například smršťovací fólií a nejlépe zpáskovat. Doporučíme Vám paletové služby, které vozí takové těžší zásilky. Přijede auto s hydraulickým čelem.

stěhování trezoru

Naše doprava a stěhování

Naše služby jsou pro Vás výhodné. Anonymní dodávka, v domluvený čas a nemusíte se o nic starat. Potřebný počet zaměstnanců trezor vystěhuje i z pater a odveze k renovaci. Můžete s nimi domluvit co za práce na něm chcete udělat. Na druhou stranu tuhle službu zaplatíte.

Renovace trezoru

rozpočet cena renovace

Předem, při dodání a nebo i později probereme co konkrétně s trezorem chcete. Nejčastěji jaký odstín barvy uvnitř, jaký odstín kresleného deva, kolik klíčů k zámku. Případně jak vysoká má být nová bedna, ale také kam se bude stěhovat zpět nebo si ho jen vyzvednete.

Násilné otevření trezoru

Pokud je to nutné, zamčený trezor se musí nejdřív otevřít. Pokud k trezoru nejsou klíče nebo jsou poškozené zámky. Mnohaleté zkušenosti s trezory nám dovolují začít nejdřív nenásilnými metodami a teprve následně přikročit k násilí. Samozřejmě se trezory otevírají za použití jen přiměřeného a opravitelného zničení.

Výroba trezorových klíčů

U historických klíčů to není tak snadné jako u moderních. Je to ruční zakázková práce. V podstatě každý zámek má jinak provedené klíče. Obvykle se dodává renovovaný trezor se dvěma sadami klíčů. Je možné stávající klíče pozměnit, aby se třeba nedal použít ztracený klíč.

Přípravné práce na trezoru

rozpočet cena renovace

Do toho už klient nezasahuje. Když se trezor dostane na řadu, tak se rozebírá. Sundávají se z něj ozdoby a zámky. Začne se sundáváním původních vrstev laků, často také v nedávné době natření štětkou. Zámek nebo zámky se vyčistí a čekají na repasování. Často až teď se přijde na nějaké problémy. Rez prostupující se odhalí až po sundání laků, protože popelové trezory korodují zevnitř ven. Někdy jsou unavené, rozbité a chybějící části uvnitř zámků.

Dřevěná bedna pod trezorem

Někdy přijede spolu s trezorem a je v pořádku, někdy se musí opravit a někdy je úplně na vyhození. Některé trezory bednu nemají, že se ztratila a nebo jí nikdy neměly. U nás se bedny opravují tak, aby se co nevíce zachovala historická hodnota. Někdy se vyrábí úplně nové na přání klienta. Od opravdu nízkých 10 - 20 cm až po vysoké. Ty mohou mít i 70 cm výšku.

Vnitřní samolepka výrobce

samolepka v trezoru

Vnitřní samolepka někdy/často bývá na vnitřní straně dveří. Máme skladem několik samolepek výrobců jako druhovýroba. Jedná se o velice nákladnou druhovýrobu, musíte mít dobový originál, potom ho digitalizovat, opravit a kvalitně vytisknout, aby samolepka vypadala zase jak vzor. Originální samolepka se vždy zachovává na trezoru při renovaci. To by musela být v hrozném stavu. Bylo by hrozné při lakování originální dobovou samolepku zničit.

Lakování do podoby dřeva - fládrování

fládrování trezorů

To je ta nejnáročnější práce na trezoru. Je to umělecká práce, která je v dnešních dnech už hodně zapomenutá. Konkurence není příliš velká. Fládr je kresba dřeva na povrch kovového trezoru i dřevěné bedny. Sjednotí se vzhled. Celý trezor potom vypadá jako dřevěný. Někdy jsou ale pěkné také jednobarevné trezory. Je to také možnost.

Sundávání původních laků

Příprava trezoru pod lak je zásadní a také nejpracnější část renovace. Při přípravě trezoru jsou potom viditelné rozdíly mezi profesionální firmou a někým, kdo s trezorem pracuje v garáži. Jedná se o mnoho hodin při sundávání původních vrstev laků, následně rovnání plechů, vyvařování a vyrovnávání. Příprava pod lak je důležitá pro vrchní lakování. Fládr již žádné nerovnosti neschová. Když necháte původní barvu na trezoru může se začít odlupovat.

Vnitřní prostor trezoru

Je to neoblíbená práce, kvůli stísněnému prostoru. Je třeba jí provést kvalitně. Není nic horšího, než když Vám po natření trezoru nejdou zavřít dveře nebo otírají nový lak. Vnitřní prostor byl originálně kupodivu ve výrazně modrém a občas také v zeleném odstínu. Uvnitř bývá ve většině trezorů uzamykatelná schránka a police. Výškově nastavitelná police v barvě vnitřku. Také se dělali na dno trezoru dřevěné krabičky se solí. Pohlcuje vlhkost.

Historické trezorové zámky

historické trezorové zámky

Často se k nám dostane informace, že zámky jsou funkční a není potřeba renovace. Jenže zámky, ať již často používané nebo ne, mají nějakou životnost. Když dnes fungují, zítra v nich může něco odejít a způsobí zásadní škody. Za roky používání bývají zámky slepené dohromady, takže jsou srovnané a napůl odemčené. Když přistupujete k renovaci zodpovědně, zámky se renovují vždy.

Sloužily sto let a dalších sto let sloužit mohou. Jen se jim musí dát to co potřebují. Vyčistit, nahradit unavené, poškozené díly a seřídit. U historických trezorů se jedná o staré kvalitní ruční zpracování.

Nastěhování trezoru na místo

Pokud investujete finance do renovace trezoru, byla by škoda si ho nechat zničit při neodborném stěhování. Obzvlášť fládr je citlivý na poškození a lze jen velmi těžko opravovat. Většinou tedy renovované trezory stěhujeme na místo sami. Máme mnohaleté zkušenosti, profesionální, jedinečné stroje a stovky již nastěhovaných trezorů. Na trezor, který jsme renovovali, uděláme ještě výhodnější cenu na stěhování.

Copyright © již od roku 1968 Všechna práva vyhrazena.

Aktualizováno říjen 2024

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes